Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2023
Smeltevand skærer sig ned indlandsisens overflade i det vestlige Grønland om sommeren. Når vandet når klippebunden under ismasserne kan det forårsage ændringer i hastigheden, gletsjerne glider mod havet med. Forskere fra bl.a. DTU Space og Université Grenoble Alpes har netop kortlagt, hvordan smeltevand også om vinteren trænger ned under indlandsisen. (Foto: Nathan Maier)
22 FEB

Søer kollapser i Grønland om vinteren og sender smeltevand ud i havene

18 søer på indlandsisen er kollapset, og vandet fra dem får gletsjere til at glide hurtigere mod havet, viser ny international forskning med bidrag fra DTU Space. Den nye viden er vigtig for at forstå klimaforandringerne i Arktis

Klimaændringer Jordobservation
2019
Michael Schultz Rasmussen er fra sommeren 2019 ansat som ny afdelingsleder på DTU Space, han kommer fra en lederstilling hos COWI A/S. (Foto: DTU Space)
07 JUN

DTU Space ansætter ny afdelingsleder på geo-området

Michael Schultz Rasmussen tiltræder 20. august som ny afdelingsleder for Geodæsi og Geodynamik på DTU Space. Han kommer fra en lederstilling hos COWI A/S.

Klima og natur Klimaændringer Kortlægning og opmåling Jordobservation Satelitter
2018
ASIM-opsendelsen 2. april 2018 fra Cape Canaveral i Florida med en SpaceX Falcon 9 raket var succesfuld. (Foto: NASA)
02 APR

Danmarks store rumprojekt er sendt sikkert i kredsløb

Den dansk-ledede ASIM-mission er opsendt til Den Internationale Rumstation, ISS, for at observere store lyn og røntgenstråling fra tordenvejr. Det skete helt efter planen 2. april kl. 22.30 dansk tid.

Rumforskning Rumteknologi og instrumenter Klimaændringer
2016
14 APR

Globalt projekt skal hjælpe lande med at implementere klimaplaner

UNEP DTU Partnership og en række internationale partnere lancerer et nyt globalt klimainitiativ, der skal hjælpe flere udviklingslande med at implementere klimaaftalen, der blev indgået i Paris 2015.

Klimaændringer
2013
Andreas Mogensen - Foto: ESA - P. Sebirot
29 AUG

Dansk astronaut på vej i rummet

Den danske astronaut Andreas Mogensen rejser i 2015 på sin første mission op til den Internationale Rumstation. Det er med til at fastslå Danmark som en vigtig rumfartsnation, og får stor betydning for vores ambitioner og visioner – og for forskning på DTU Space.

Rumforskning Klimaændringer Rumteknologi og instrumenter